bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

torsdag 22 maj 2014

Hallonsorbet

Tänkt ett tag på hur man ska göra nyttig glass, och pratade med ippa senast idag om det.
Med tanke på hur varm den här dagen varit blev man ju inte mindre sugen!
Då kylen och frysen nästan ekar tomt och lönen kommer imorgon fanns det inte så mycket att leka med.
Men resultatet vart den bästa hemmagjorda glass jag gjort och "den godaste nyttiga efterrätt jag gjort" citat från D.

Hallonsorbet


Ingredienser 4 portioner
1 banan
250 g frysta hallon

  1. Hacka upp en banan och lägg i en påse i frysen, låst stå minst 3-4 timmar gärna längre men jag använde bananen efter 3½timme
  2. Mixa bananen och hallon samman tills du uppnått den konsistens på glassen du vill ha.
  3. Servera med färska/tinade hallon och strö lite kokosflingor över.
  4. NJUT!!



Näringsinformation
Protein 0,9 g
Kolhydrater 10,3 g
Fett 0,5 g
Kalorier 55

Helt fantastiskt och hur enkel som helst. Smakar som vilken sorbet som helst. Kommer från och med idag alltid ha banan i frysen, tillsammans med bär eller andra frukter jag vill mixa ihop till en läskande, nyttig och super god sorbet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar